Om SUFA

SUFA (Show Up Fashion Award) är en årlig nationell tävling för lovande modeentreprenörer som ser en framtid inom branschen. Tävlingen är öppen för dig som precis startat eller redan har etablerat ditt egna varumärke.

Syftet är att hjälpa designers att bygga ett lönsamt modeföretag och fortsätta etablera sitt varumärke på marknaden. SUFA erbjuder deltagarna möjligheten att bygga ett kontaktnät som är ovärderligt för framtida affärer samt att få stöttning i sitt entreprenörskap.

Prispaketet i tävlingen tas fram och utformas speciellt utifrån vinnarens önskningar och behov för att ge de bästa förutsättningarna för att utveckla sitt entreprenörskap och framgångsrikt driva företaget framåt. Vinsten ger vinnaren tillgång till ett unikt branschnätverk i Borås och Sverige för att bygga upp och utveckla sitt koncept.

Har du frågor om tävlingen så är du välkommen att kontakta ansvarig Pierre Rosengren, kontaktuppgifter hittar du här.

Vinnaren i 2019 års upplaga av Show Up Fashion Award blev A Part Of The Art och de vann priset för sitt entreprenörskap, sin genomtänkta affärsidé och affärsmodell.

Juryns motivering löd:

” Vinnaren är ett varumärke som skapar säsongslösa signaturplagg där material och passform prioriteras utan att göra avkall på hållbarhet eller lönsamhet. Med en genomtänkt affärsmodell och affärsidé som tar modebranschens utmaningar på allvar visar vinnarduon sin fulla potential att skapa ett modernt och långsiktigt livsstilskoncept.

Om A Part Of The Art:

A Part Of The Art grundades 2018 av Lisa Söderman och Jenny Neck. Duon gör tidlösa damkollektioner i säsongskoncepten Warm Weather och Cold Weather där stil, komfort och hållbarhet står i fokus. Varumärket finns idag hos återförsäljare som NK Nordiska Designers, Åhléns City, Grandpa och Vallgatan 12.