Tack för 2018!

Stolta men ännu inte helt nöjda summerar vi 2018.

Under 2018 har vi, tillsammans med lokalt näringsliv och organisationer, startat nätverket Modebransch Gbg och arrangerat ett flertal aktiviteter, som exempelvis Bransch AW:n Textilbaren, samt ett par välbesökta föreläsningar.

Ett av de stora nedslagen under året är att vi åter arrangerat Fashion Days, ett event riktat till konsumenter och som genomfördes under en varm vecka i maj månad. Fokus var på hållbart mode och förutom seminarier, utställningar och workshops arrangerades även ett välbesökt klädswopping-event tillsammans med Borås Energi & Miljö.

Den 3:e september lanserades vår nya kommunikationsplattform TEX! by Marketplace Borås, vilket gör det tydligare i vilken bransch och för vem vi verkar. Målet med plattformen är att vara en självklar informationshub för alla med intresse i den Västsvenska mode- & textilbranschen.

Finalen av SUFA18, Show Up Fashion Award, Sveriges enda entreprenörstävling inom mode, gick av stapeln den 15:e november i Textilmuseets fantastiska lokaler och vinnare blev JohannesAdele som genom detta vann ett entreprenörs-paket värt 360 000 kr varav 100 000 i kontanter. Under 2018 har vi fortsatt vårt arbete mot målet att bli en av de viktigaste modetävlingarna i Skandinavien. Stort tack till alla finansiärer, partners och sponsorer – utan er vore inte SUFA möjligt!

Under 2018 lanserade vi vårt nätverkskoncept Let´s Talk där regionala entreprenörer träffas, samtalar och utbyter erfarenheter kring ämnen som sällan lyfts i andra branschsammanhang. En mindre grupp som träffas i ett trevligt socialt sammanhang under ledning av moderator.

Där emellan har vi genomfört ett flertal föreläsningar, workshops, hackathons, nätverksträffar mm. Vi har haft gäster som Ville Kangasmuukko, Kenneth Qfvarnström, Caroline Till, Hussein Chalayan mfl och samarbetat med bla TEKO, Textilhögskolan, Science Park Borås, BRG, ColourHouse och Swedish Fashion Council.

2019

Vi arbetar vidare med att göra allt lite bättre och att vara med och guida våra medlemmar inom ämnen som hållbarhet, digitalisering, trender och finnas där som en arena för nätverkande och kompetenshöjning. I och med etablering av nya samarbeten fortsätter vi att utveckla verksamheten under 2019 med fler spännande aktiviteter.

Under 2019 planerar vi en interaktiv uppdatering av vår plattform TEX! och till hösten genomför vi NEXT TEXTILE: 24 timmar med seminarier, workshops, samtal & events där vi blickar in i framtiden för textil- & modebranschen.

Stort tack till alla nya och gamla medlemmar och samarbetspartners & väl mött i 2019!

Pierre Rosengren – VD