Show Up Fashion Award 2020 – Och vinnaren är…

 

 

 

HÅLLBARHET OCH TRANSPARENS VINNER SHOW UP FASHION AWARD 2020

Vinnaren i 2020 års upplaga av Show Up Fashion Award är varumärket Residus skapat av Elin Mohlander och Evalena Jonsson. De vinner priset för sitt genomtänkta koncept där hållbarhet och transparens i alla led går hand i hand med tidlös design och en genomtänkt affärsidé. Att använda QR-koder i tvättlapparna för att kunden ska kunna spåra material från fiber till slutprodukt för ökad transparens, utnyttja överbliven Gotlandsull som annars skulle slängts och producera limited editionplagg av överblivna tyglager visar på Residus genuina och gedigna engagemang och talang att skapa ett hållbart varumärke i tiden.

Den årliga nationella entreprenörstävlingen Show Up Fashion Award (SUFA) är en satsning av Tex! by Marketplace Borås för att hjälpa nyetablerade modevarumärken att skapa en stabil grund att växa på. Vinnaren får ett för den svenska modebranschen unikt pris; ett skräddarsytt entreprenörspaket värt ca 350 000 kronor.

Att vinna SUFA20 är ett fantastiskt kvitto för oss på att den produkt och det hållbarhetsarbete vi gör är relevant och intressant utifrån ett branschperspektiv, säger Elin Mohlander och Evalena Jonsson, grundare av Residus. Vi kommer att fortsätta satsa på att utveckla vårat hållbarhetsarbete och våra ’low impact’ produkter och stegvis bredda våra kollektioner. Vi tror att total transparens och öppna kort är framtiden för alla märken som vill jobba med hållbarhet och ansvarsfullt, etiskt mode och vi är så glada att SUFAs jury verkar hålla med oss om det!”

Residus grundades 2017 av Elin Mohlander och Evalena Jonsson med en vision om en mer hållbar och ansvarstagande modebransch. De designar tidlösa och högkvalitativa plagg som kvinnor ska trivas och mår bra i samtidigt som hela produktionsledet bedrivs med omtanke om både människor och miljö.

OM SUFA

Show Up Fashion Award, SUFA, är en årlig nationell tävling för entreprenörer inom modebranschen som riktar sig till

nyetablerade modedesigners och varumärken initierat av Tex! by Marketplace Borås. Vinnaren får ett för den svenska modebranschen unikt pris; ett skräddarsytt entreprenörspaket av ett totalt värde på ca 350 000 sek, varav 100 000 sek i kontanter.

Jury SUFA 2020

Årets jury består av Ulrika Nilsson, J.U.S., Emina Alivodic, NELLY.com, Stefanie Malmgren De Oliveira, Swedish School of Textiles, Maria Lagerman, c/o Circles och Johan Magnusson, Scandinavian Mind.

Ytterligare info om varumärket: https://residusofficial.com

För mer information om SUFA, vänligen kontakta:

Pierre Rosengren, Marketplace Borås, 0723-31 16 50 eller pierre@marketplaceboras.se

För mer information om Residus, vänligen kontakta:

Evalena Jonsson, Residus, 0760-621226 eller evalena@residus.se

Huvudsponsor: Sparbanksstiftelsen Sjuhärad

Partners: Thomas Hägg Pr och Kommunikation, Nordiska Textilakademin och Panagora