Fabric of Life Award delas ut för första gången på NEXT TEXTILE 2021

Nytt för i år är hederspriset Fabric of Life Award som kommer att ges till en person som har haft en positiv branschpåverkan inom design, miljö och innovation.

Priset kommer att delas ut av en internationell och erfaren jury som består av Babba Rivera från Ceremonia, Linus Karlsson som har rollen Global Chief Creative på IKEA, den internationella trendgurun Haysun Hahn, Hanna Wittrock som arbetar lokalt på Textilhögskolan Borås och Charles Ross från Royal College of Art London.

Utöver en större prissumma, som Paul Frankenius bidragit med, erhåller vinnaren unika skulpturer som är formade av den världskända konstnären Eva Hild.

Nu ser TEX! By Marketplace Borås och Paul Frankenius fram emot årets konferens och hoppas att många ska delta för att främja framtidens textilbransch.
– Borås är en textilstad och det känns fantastiskt att så många inspirerande människor inom branschen kommer att delta i årets konferens. Jag ser fram emot att få ge tillbaka till en bransch som har betytt så mycket för mig och min förhoppning är att detta pris kan vara med och skapa skillnad framåt, säger Paul Frankenius.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *